Асимптотичні зображення розв'язків з повільно змінними похідними диференціальних рівнянь другого порядку з правильно та швидко змінними функціями - Чепок, О. О. (Дослідження в математиці і механіці, 2018)
Диференціальні рівняння другого порядку, що містять у правій частині й степеневі, й експоненціальні нелінійності, грають важливу роль у розвитку якісної теорії диференціальних рівнянь. Серед робіт, що стосуються встановлення асимптотичних зображень розв'язків, більшу частину складають дослідження рівнянь зі степеневими та з правильно змінними нелінійностями. Останнім часом почався розгляд диференціальних рівнянь, які містять у правій частині експоненціальні та більш широкий клас функцій, ніж ескспоненціальні --- швидко змінні функції. У даній роботі встановлюються асимптотичнi зображення розв'язків з повільно змінними похідними одного нового класу диференціальних рівнянь другого порядку з швидко та правильно змінними нелінійностями.