Групові інтеграли високих порядків для моделі ґраткового газу - Ушкац, С. Ю.; Ушкац, М. В.; Алексеев, А. Н. (Дослідження в математиці і механіці, 2018)
У роботі запропоновано новий метод визначення звідних групових інтегралів високих порядків для відомої статистичної моделі ґраткового газу на основі теореми Коші-Адамара та нещодавно отриманої точної інформації стосовно радіуса збіжності віріальних розкладів для тиску й густини за степенями активності. У порівнянні з попередніми дослідженнями (в яких увесь ряд звідних групових інтегралів визначався лише на основі дуже обмеженого числа незвідних інтегралів низьких порядків), запропонований комбінований метод апроксимації звідних групових інтегралів дає теоретичні значення тиску в точках насичення й кипіння суттєво ближчі одне до одного та до розв'язку Лі-Янга для двовимірного ґраткового газу.