Схема повного усереднення імпульсних диференціальних включень з нечіткою правою частиною в термінах R-розв'язків - Скрипник, Н. В. (Дослідження в математиці і механіці, 2018)
В роботах Т. О. Комлєвої, А. В. Плотнікова, Л. І. Плотнікової доведено можливість застосування методу усереднення на скінченому проміжку для диференціальних включень з нечіткою правою частиною, що містять малий параметр, в термінах множин розв'язків (з переходом до окремих $α$-розв'язків при доведенні), а в роботах Н. В. Скрипник аналогічні результати отримані для імпульсних диференціальних включень з нечіткою правою частиною. В подальшому в роботах Т. О. Комлєвої, А. В. Плотнікова введено поняття $R$-розв'язку диференціального включення з нечіткою правою частиною та обгрунтовано можливість застосування методу усереднення в термінах $R$-розв'язків (без переходу до $α$-розв'язків при доведенні). В данній статті ці результати перенесено на імпульсний випадок, а саме введено поняття $R$-розв'язку та обгрунтовано можливість застосування схеми повного усереднення для імпульсних диференціальних включень з нечіткою правою частиною в термінах $R$-розв'язків.