Про деяку нелокальну крайову задачу для нелінійного звичайного диференціального рівняння із запізненням - Partsvania, N. (Дослідження в математиці і механіці, 2017)
Для нелінійного звичайного диференціального рівняння високого порядку із запізненням отримано достатні умови існування єдиного розв'язку нелокальної крайової задачі.